Att Samsung slipar på en uppföljare till flaggskeppstelefonen Galaxy S20 vid namn Galaxy S21 5G har vi tidigare rapporterat om. Modellen väntas avtäckas under eventet Galaxy Unpacked i januari, och fokus väntas ligga på designupplevelse och kamera. Telefonen väntas även utrustas med olika processorer beroende på region, där Samsungs alldeles egen Exynos 2100 tar plats vid sidan av Qualcomm Snapdragon 888.

Visa av erfarenheterna från Galaxy S20 och skillnaderna i både prestanda och batteritid mellan Samsung- och Qualcomm-processorerna har många entusiaster rynkat på näsan åt upplägget, då Exynos-alternativet sett sig vida akterseglat av Snapdragon. Detta ser dock ut att åtminstone delvis rättas till, då läckta prestandatester av Exynos 2100 visar på prestanda i klass med Qualcomm-processorn, enligt Wccftech.

exynos-2100-geekbench.png

Exynos 2100 i Geekbench. Bildkälla: Universeice

Det är Twitter-användaren @Universeice som grävt fram en skärmdump som visar på ett Geekbench-resultat från ett påstått Exynos 2100-system med resultatet 3 785 poäng – vilket innebär att det är jämnt skägg mellan den kommande Samsung-processorn och Snapdragon 888. Den senare mäktar med 3 794 poäng i samma test i läckta resultat. Även den enkeltrådade prestandan är så gott som likvärdig – Exynos 2100 kammar hem 1 103 poäng, ställt mot Qualcomms 1 135 poäng.

Samsung Exynos 2100 väntas tillverkas på 5 nanometer, vilket innebär höga förväntningar på energieffektivitet. Om Geekbench-resultaten visar sig stämma är Samsung ikapp Qualcomm i prestanda – det enda kvarvarande frågetecknet är kretsens energieffektivitet. Närmare detaljer väntas avslöjas under Galaxy Unpacked den 14 januari.

Läs mer om Samsung: