Uppdateringsfrekvensen på spelmöss anger hur många mätningar per sekund som ska skickas till värddatorn. USB-protokollets standardvärde ligger på 125 Hz men spelutrustning har sedan många år tillbaka överskridit standardvärdet. Exempelvis är möss med en så kallad pollrate på 1 000 eller 2 000 Hz numera vardagsmat.

Corsair tänjer på gränserna med sin nya spelmus Sabre RGB Pro när de pressar uppdateringsfrekvensen till hela 8 000 Hz. Den extrema uppdateringsfrekvensen ställer i sin tur höga krav på datorns specifikationer, och Corsair rekommenderar en nionde generationens Core i7-processor eller en andra generationens Ryzen 7-processor.

Att det faktiskt behövs är något som Tom's Hardware fått erfara. Under deras test av Corsairs nya mus dränerades prestandaresurserna rejält i deras testsystem som "endast" var utrustat med en andra generationens Ryzen 5-processor. Enbart att dra runt ett fönster i Windows-miljö resulterade i processoranvändning som var uppe och snuddade vid hela 22 procent. Även publikationen Kit Guru benämner musen som en "processormördare".

Razer var först ut på marknaden med en mus som levererade "8K" med deras Razer Viper 8K Hz men till skillnad från Razer har Corsair inte gjort uppdateringsfrekvensen till den främsta marknadsföringspunkten för Sabre Pro. Angående musen som sådan tycker Tom's Hardware att den är en bra spelmus överlag, oavsett uppdateringsfrekvens.