Apple håller vanligtvis ett bestämt antal evenemang varje år, där de avtäcker en ny omgång produkter och uppdateringar. Näst upp är vårens upplaga, som kan vara närmre än väntat. Enligt uppgifter till Bloomberg är datumet satt till den 8 mars – en knapp månad bort.

Bland vårens nyheter har rykteskarusellen talat om bland annat en ny upplaga av Apples billigare Iphone SE samt en ny generation Ipad Air. Nu har dokument i ryska Eurasian Economic Commission (EEC) letat sig ut som tyder på att det är ännu mer planerat på hårdvarufronten.

äpple.png

Apple har registrerat inte mindre än tre olika enheter hos EEC, varav två av dessa listas som stationära datorer och den tredje som bärbar dator. De stationära står under modellnummer A2615 respektive A2686, medan den bärbara specificeras till A2681. Några fler detaljer framgår inte, Det spekuleras däremot om att de två stationära varianterna kan vara nästa generations Mac Mini, vilka senast uppdaterades hösten 2020 när de utrustades med Apples systemkrets M1.

En registrering hos EEC är dock ingen garanti för att produkterna lanseras, varken i närtid eller över huvud taget och bör därmed tas med en nypa salt. Det har dock visat sig stämma i andra fall, exempelvis var det där Asus och Noctuas brunbeiga Geforce RTX 3070 först dök upp. Det kan därmed tyda på att Apple ämnar presentera mer än mobilnyheter på hårdvarufronten i vår.

Vad vill du se från Apple i mars?