Crystaldiskmark 2.2

Crystaldiskmark testar en rad olika filstorlekar i både sekventiellt och slumpmässigt manér.

I läsningar av den här storleken kan Intels X25-M sträcka ordentligt på benen. Inte långt efter hittar vi OCZ Apex som ligger långt före de resterande SSD-enheterna vars resultat är i det närmaste identiska med varandra.

Imponerande siffror uppvisas av OCZ när det skrivs ordentliga storlekar. Velociraptor-disken ligger här en bra bit över resten av SSD-enheterna.

När vi går över till slumpmässiga läsningar med filer på 512 kB kan OCZ Apex springa förbi Intel med en liten marginal. Marginalerna mellan de resterande SSD-enheterna är ännu en gång väldigt minimal.

Vid skrivningar i den här storleken kan istället Velociraptor-disken visa vad den går för. Intel-enheten tappar knappt någon prestanda medan resten av kombattanterna tappar rejält.

I slutändan av testet är vi nere på den minimala filstorleken 4 kB. Samtliga SSD-enheter ligger väldigt nära varandra och ger Velociraptor-disken en rejäl omgång.

Små slumpmässiga skrivningar bör egentligen vara SSD-enheternas trumfkort men det som uppvisas i diagrammet är föga övertygande. Samtliga Jmicron-baserade enheter blir besegrade av Western Digitals Velociraptor. Intel imponerar stort genom att bibehålla en extremt hög skrivhastighet, betydligt snabbare än konkurrenterna.