Inledning

De stora reorna är här! Tillfället är som bäst nu under december och fram en bit på vintern för att köpa årets TV-teknik till de lägsta priserna. För under CES-mässan i januari och framåt lanseras 2017 års modeller och de kommer att kliva in på priser som ligger mycket, mycket högre. De priserna kommer att sjunka en aning men hålla sig höga fram till nästa höst för att sedan sjunka igen lagom till Black Friday 2017.

butik.jpg

Denna guide är gjord som ett komplement till den cirka 20 minuter långa video för den som vill ha mer kött på benen. Men det är långt ifrån en komplett guide till TV-apparater. En sådan guide skulle bli betydligt mer omfattande och långdragen.

Uppdatering December 2017: Denna guide är skriven i syfte att vara en generell guide av teknik, koncept och säljsnacket inför rea-perioden för 2016. 2017 följdes det upp med en teknikgenomgång samt en mer detaljerad produktgenomgång över TV modeller från 2016 och 2017

Syftet här och nu är att guida förbi de fällor och det dumsnack som finns kring försäljning av TV-apparater. Majoriteten av de begrepp som förekommer har ingenting med teknisk kapacitet att göra. Och de begrepp som har med tekniken att göra, till exempel vilken typ av LCD-panel som används? Ja, det brukar inte stå någonstans i specar eller reklam.

Hoppas du på att någon ska peka med hela handen på en TV och säga att du ska köpa just den? Fortsätt gärna då till forum-delen och debattera vidare. Det finns många aspekter kring ett TV-köp och ju mer specifik du är med önskemål, desto enklare blir det att få hjälp av andra.