Fler automatiseringar

I skrivande stund har jag 71 stycken skapade flöden i min Homey. Succesivt som jag hittar nya användningsområden för sensorer, appar och sätt att göra min vardag något bekvämare växer biblioteket av flöden och ikoner i mina dashboards. Jag tänkte ge någon form av inspirationskälla i ett urval av vad jag använder mina flöden till.

Brandlarm
Mina Nexa-brandvarnare är en äldre historia, men tillräckligt smarta för att prata med varandra över 433 MHz-standarden. Tack vare Homey och appen Flamingo kan jag fånga upp signalen från mina brandvarnare och om ett brandlarm löser ut, så blir jag även notifierad via telefon.

nexa-brandvarnare-tradlos-optisk-2-pack.jpg

Glömt låsa dörren
Ibland går det lite för fort i tankarna på morgonen och alltför ofta går jag hemifrån utan att låsa efter mig. Halvvägs till jobbet satt jag tidigare och funderade på om jag låste innan jag åkte. Till slut blir det en tvångstanke och en ångest över att kanske ha glömt det, varpå jag ofta vänder om och kör hem för att dubbelkolla. Sedan Homey kom in i mitt liv slipper jag nu fundera, då jag lämnar husknuten blir meddelad via en push-notis om jag glömt låsa dörren när jag gick.

20210111_075639.jpg

Status dörrar & fönster
När jag låser ytterdörren blir jag även snabbt varse om något fönster eller dörr står öppen och kan lätt stänga innan jag åker hemifrån.

Fonster_oppet.jpg

Någon har låst upp dörren
Då min fru är allergisk mot smarta lås, har jag svårt att på ett bra sätt få reda på vem som låser upp dörren idag. Däremot får jag i alla fall en notis om när någon låser och låser upp dörren. I ett praktiskt syfte har jag haft en snickare här hemma som skrivit upp ett antal timmar, som mot vad mina loggar skrivit inte stämmer. När jag visade snickaren loggarna så skrev han ned antalet timmar på fakturan.

nagon_last_upp_dorren.jpg