proshop.PNG

Black Friday är inte längre en shoppingdag utan drygt en vecka av nedsatta priser. Det står klart sedan åtskilliga butiker än en gång tjuvstartat med mängder av kampanjer och erbjudanden. Vissa hävdar dock att detta riskerar att späda ut konceptet och trötta ut kunderna. Samtidigt finns praktiska orsaker till varför Black Friday blir allt längre.

Inte minst har många butiker tidigare tampats med överbelastade webbplatser och logistikproblem när stora mängder kunder strömmat in och shoppat loss på en och samma gång. Återkommande pandemi-relaterade leveransstörningar och osäker tillgång på produkter är ytterligare anledningar till att vad som ursprungligen var en enskild shoppingdag nu blivit till en längre reaperiod.

Bernhard Meijer, e-handelschef på Power, berättar för SweClockers att varubristen fortfarande är en utmaning för branschen. Samtidigt verkar detta inte påverka årets Black Friday som helhet utan tvärtom få återförsäljaren att ta i ännu mer och utöka antalet erbjudanden:

Under 2021 har hela världen haft en tillgångsproblematik och det har till viss del även påverkat vår bransch. För att kompensera lägre tillgång på enskilda produkter och varumärken har vi valt att utöka vår Black Friday-kampanj till fler produkter och fler erbjudanden än någonsin tidigare.

Power kommer erbjuda över 1 000 produkter under Black Friday vilket gör kampanjen till vår största någonsin i Sverige. Håll utkik efter starka deals på laptops, gaming, tillbehör och komponenter men missa inte att vi på Power också säljer massor av produkter i andra segment som TV-apparater, vitvaror och hushållsapparater.

Även Daniel Rihnstrøm Schmidt, inköpare på Proshop, bekräftar att tillgången på produkter är begränsad och att omkostnaderna ökat, men tillägger att återförsäljaren varit förberedd och därför kommer att kunna erbjuda gott om nedsatta priser på datorer, komponenter och tillbehör.

We have been working hard in the past half year to have the best possible offers and broadest selection available that is possible in these times where availability is limited, heavily increased shipping prices and even cost of raw materials rising. SweClockers members can therefore expect great deals on both hardware, peripheral and gaming PCs from many well-known brands.

Med andra ord verkar det som att även årets Black Friday kommer att bli en höjdpunkt för shoppingsugna teknikfantaster, även om det inte gäller den som är på jakt efter ständiga bristvaror såsom grafikkort och spelkonsoler. Istället går det kanske att trösta sig med att den tidigare befarade bristen på skärmar och tv-apparater inte ser ut att påverka kampanjerna i någon större omfattning.

Sponsormeddelande

swec thumb_drop_shaddow (1).jpg

Följ Black Friday på SweClockers!

I Black Friday-portalen samlas medlemmarnas bästa fyndtips i en lättöverskådlig lista. Måndagen den 22 november 14:00 tillkommer dessutom erbjudanden från SweClockers samarbetspartner, där bland annat Power och Proshop lovar att ställa upp med rejäla rabatter på datorer, hårdvara och allsköns hemelektronik.

Till Black Friday-portalen