Att Nvidias kommande grafikkort i flaggskeppsklassen är i antågande råder det inget större tvivel om. Läckta bilder från ett kommande Zotac-kort samt databasposter hos EEC pekar på att det blir Geforce RTX 4090 som utgör premiären för den nya arkitekturen "Ada Lovelace". Nu dyker ytterligare bilder upp, och denna gång är det partnertillverkaren Gigabytes modell som visas upp.

Det är Twitter-användaren wxnod (via Videocardz) som lagt upp bilder på produktkartongen för Gigabytes Geforce RTX 4090 Gaming OC. Typsnittet på lådan för Geforce RTX-logotypen följer samma designspråk som Zotacs kort och det läckta fotot på en påstådd Founders Edition-version av Geforce RTX 4080. Vidare bekräftas återigen minneskonfigurationen på 24 GB GDDR6X.

FcjNxw5aAAAI_H-.jpg

Medan det inte finns någon bild på själva grafikkortet avslöjar dock grafiken på kartongen att det rör sig om en modell som ser i princip identisk ut med bolagets Gaming OC-variant av Geforce RTX 3090 Ti. Sett till att det ryktas att Geforce RTX 4090 ska få en effektbudget om 450 W, det vill säga samma nivå som Geforce RTX 3090 Ti, är det nog ingen högoddsare att flertalet tillverkare lär kunna återanvända kyllösningar från det sistnämnda kortet för RTX 4090.

Mer information om arkitekturen "Ada Lovelace" och Geforce RTX 4000-serien väntas avslöjas under Nvidias presentation på utvecklarkonferensen GTC den 20 september.