Under Computex 2018 visade Asus upp sina första nätaggregat i flaggskeppsserien Asus ROG Thor. Modellerna utlovade hög effektivitet med platinum-certifiering tillverkad på en plattform signerad Seasonic. Paradnumret var då en integrerad OLED-skärm på enheten som kunde konfigureras av användaren.

På plats i Taiwan dagarna innan Computex 2019 öppnar sina dörrar breddar Asus sin produktportfölj för nätaggregat ytterligare. Nu visar företaget upp den nya serien av nätaggregat som går under namnet ROG Strix.

rog_strix_psu-1.jpg

Asus specialutformade fläkt kan skymtas bakom det diagonalt utstansade fläktgallret.

rog_strix_psu-2.jpg

Bakpanelen har samma uppsättning kontakter och placering av logotyp-bricka som Seasonic Focus Plus.

rog_strix_psu-3.jpg
rog_strix_psu-4.jpg

Asus ROG Strix ser enligt utseendet att döma ut att bygga på den välrenommerade Seasonic Focus Plus-plattformen, och placerar sig i en något lägre prisklass. Utöver modulärt utförande med löstagbara kablar medföljer även en magnetisk ROG-logga samt magnetiska paneler som kan användas för att skräddarsy enhetens utseende.

Enheterna är utrustade med semipassiv kylning och en egenutvecklad axialfläkt där fläktbladen är sammankopplade. Fläktlösningen ska minska turbulens och oljud under drift. Effektklasserna utgörs av 750 W och 650 W, med guld-certifiering, och anländer någon gång under andra halvåret 2019.

Priser är ännu inte kända men ska ta ett kliv ner från nätaggregaten i ROG Thor-serien, där introduktionspriserna för 1200 W-modellen och 850 W-modellen var 3 600 kronor respektive 2 500 kronor.

► Läs allt från #computex-2019

Läs mer om Asus breddade produktkategorier:

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!