Den amerikanska systembyggaren Origin PC slog upp portarna 2009 och har sedan dess monterat stationära och bärbara datorer. I sortimentet finns bland annat kompakta system i skräddarsydda chassin, medan stora och vattenkylda datorer med maximal prestanda svarar för andra sidan av spektrumet.

Nu visar bolaget flaggskeppsprodukten Origin Big O, som Youtube-kanalen Unbox Therapy har kikat närmare på. På menyn står ett rejält datorchassi uppdelat i tre kammare, där chassits nedre del huserar fläktar och radiatorer för den vattenkylning som används för att hålla systemets beståndsdelar svala.

Origin Big O 4.JPG
Origin Big O 2.JPG

I chassits vänstra kammare syns en kraftfull speldator, medan spelkonsolerna Microsofts Xbox One X och Sonys Playstation 4 Pro ryms på högersidan. Även Nintendos portabla konsol Switch finns integrerad, där dockningsstationen är belägen bakom chassits frontpanel. Frontpanelen är även utrustad med en grenkoppling för HDMI, så att användaren smidigt kan byta mellan bildkällorna för de olika spelkonsolerna.

Den nämnda speldatorn kretsar kring Intels Core i9-9900K och Nvidias Titan RTX, vilka ackompanjeras av 64 GB DDR4-minne och 4 TB NVM Express-ansluten SSD-lagring. För masslagring syns även en 14 TB stor mekanisk hårddisk och för att driva systemet används en nätdel på 1 000 watt.

Origin Big O 3.JPG
Origin Big O.JPG

Spelkonsolerna Xbox One X och Playstation 4 Pro har båda flyttats från sina ursprungliga chassin och i Origin Big O syns enbart respektive moderkort, tillsammans med logotyper och gröna respektive blå rör för vattenkylningen. Därmed försvinner möjligheten att använda de optiska enheterna och baktill syns endast en USB-anslutning för varje konsol. Nintendo Switch kan däremot plockas bort från fronten och användas som en portabel enhet.

Unbox Therapy berättar att det inte handlar om en massproducerad produkt och om Origin Big O över huvud taget blir tillgänglig i handeln återstår att se. Av detta skäl är uppgifter gällande pris okända, men hårdvaran och enhetens skräddarsydda karaktär skvallrar om en saftig prislapp.

Skulle du kunna tänka dig att ha spelkonsoler och dator i ett chassi? Diskutera i kommentarstråden!

I butiken: SweClockers Hardware Dreams

Surfar du SweClockers om nätterna? Drömmer du om nästa datorbygge? Denna midnattsblå t-shirt är specialdesignad för tvättäkta entusiaster som älskar datorer och hårdvara. Begränsad upplaga!

Köp här!