I spelkonsolernas värld är den japanska spelskaparen Hideo Kojima ett välkänt namn. Under många år var herr Kojima enbart förknippad med serien Metal Gear Solid, som kännetecknades av både speciellt och väldigt cineastiskt berättande. Efter att Kojima och utgivaren Konami gick skilda vägar 2015 etablerade han en egen studio vid namn Kojima Productions.

deathstranding.jpeg
death-stranding-screen-03-ps4-us-28may19.jpg
death-stranding-2.jpg

Studions första titel blir Death Stranding, som utifrån allt att döma ser ut att fortsätta på Hideo Kojimas inslagna väg med udda och cineastiskt berättande. Spelet har sedan det avtäcktes varit exklusivt för Playstation 4, men nu blir det officiellt att spelet även släpps till PC/Windows under sommaren år 2020. Avtäckandet görs via Kojima Productions Twitter-konto.

Handlingen i Death Stranding utforskar ämnen som kopplingen mellan liv och död, och rollbesättningen utgörs bland annat av skådespelarna Norman Reedus, Mads Mikkelsen samt regissören Guillermo del Toro och röstskådespelaren Troy Baker. Under huven rullar spelmotorn Decima Engine från Playstation-studion Guerilla Games, vilken gör premiär på PC i och med Death Stranding.

Fler detaljer än så presenteras inte för PC-versionen. Death Stranding lanseras till Playstation 4 den 8 november 2019, varpå recensioner meddelar om PC-spelare har ett mästerverk att invänta eller ej.

Är du en hängiven Hideo Kojima-supporter som längtat efter att få uppleva hans udda berättarstil på PC? Dela med dig i kommentarerna!