Strategispelen i Age of Empires-serien har ett rikt arv som sträcker sig hela vägen tillbaks till 1997 då första spelet släpptes. Sedan dess har två uppföljare och en rad olika expansioner släppts, men 2005 års Age of Empires III är det senaste fullödiga tillskottet i serien. Seriens fjärde del avtäcktes under Gamescom 2017, men sedan dess har det varit tunnsått med uppdateringar.

AoE4-8.jpg
AoE4-9.jpg
AoE4-10.jpg
AoE4-11.jpg
AoE4-12.jpg

Detta ändrar Microsoft på under tillställningen X019 där företaget avtäcker fler detaljer som Age of Empires IV. Spelet utspelar sig under medeltiden, där spelaren kan spela som de två folkgrupperna Britter och Mongoler. Studion som jobbat med spelet heter World's Edge och grundades enkom för spelserien.

Demonstrationen vi bjuds på är naggande god men kort, och ytterligare detaljer om spelets lansering delar Microsoft tyvärr inte med sig av denna gång. Mer information ska släppas under kommande månader.

Utöver seriens fjärde del lyfte Microsoft även på täcket för Age of Empires II: Definitive Edition. Denna 4K-nyversion bjuder inte endast på uppdaterad grafik utan även den helt nya expansionen The Last Khans och helt nyinspelad musik. Microsoft bjuder även här på en gameplay-demonstration från spelet.

Expansionen The Last Khans bjuder på tre nya kampanjer i vilka spelaren kan ta rollen som fyra olika civilisationer. Utöver den uppdaterade grafiken som utgör grundspelet kan kunder även ladda ner ett kostnadsfritt grafikpaket som förbättrar presentationen ytterligare.

Age of Empires II: Definitive Edition finns att köpa nu från Microsoft Store till ett pris om 199 kronor, eller 159,20 kronor för den som är Xbox Game Pass-prenumerant. Spelet kan även köpas i Steam-butiken.