Den amerikanska datortillverkaren Origin PC väckte stor uppmärksamhet i mitten av förra året med sitt konceptbygge Big O. Det rörde sig om ett datorbygge i mastodontklassen med skräddarsydd vattenkylning och högpresterande komponenter. Det som utmärkte systemet var dock att företaget integrerat spelkonsolerna Xbox One, Playstation 4 och Nintendo Switch i samma chassi.

big-o-black.jpg
big-o-black-left.jpg

På CES 2020 meddelar företaget att intresset för Big O har varit enormt och därför ska systemet börja massproduceras – dock i en något mindre ambitiös variant. Modellen som lanseras idag byggs inte längre i ett skräddarsytt chassi utan tar istället plats i Corsairs Micro ATX-variant Crystal 280X, där den ena kammaren huserar en PC vars konfiguration användaren väljer själv.

big-o-black-right.jpg

Den högra kammaren är reserverad för en spelkonsol, där antingen en Xbox One S eller en Playstation 4 Pro kan ta plats. Nintendo Switch är i skrivande stund inte aktuell. Origin PC har modifierat chassit för montering av moderkorten från respektive konsolsystem och river manuellt ner Microsofts och Sonys konsoler i sin produktionslinje för att i sin tur klämma in de lösa komponenterna i lådan.

Både datorkomponenterna och spelkonsolen kyls av slutna vattenkylningssystem från Corsair och fungerar helt fristående från varandra – vilket inte var fallet med konceptversionen av Big O som krävde att datorn var igång för att bruka konsolerna. Den som önskar har möjlighet att komplettera med ett inspelningskort från Elgato för att strömma och spela in video från konsolen till datorn.

Företaget undersöker även möjligheterna att integrera kommande spelkonsolerna Playstation 5 och Xbox Series X. Om respektive systems moderkort ryms i chassit kommer Origin PC att erbjuda ett uppgraderingsprogram där användaren kan köpa någon av de nya konsolerna och skicka in datorn för ett gratis utbyte.

► Läs alla artiklar från #CES-2020

Likt tidigare datorer från Origin PC kommer Big O endast att säljas i USA samt Kanada, och en lansering i Europa är i dagsläget inte aktuellt. Priset för systemet börjar på 2 499 USD.