Till helgen var det tänkt att spelentusiaster skulle samlas i lokalen Conventum Arena i Örebro för LAN-tillställningen Mega Bit. Evenemanget som uppges haft 1 500 registrerade deltagare ställs nu in, med den något beklämmande orsaken att internetleverantören lagt kabeln i fel lokal.

Mega-Bit_Örebro.jpg

Bildkälla: Anna Hållams, TT.

Någonstans har det blivit ett stort missförstånd. Jag ska inte säga vems felet är. Vi står här utan internet och det är problemet. Det är en fråga som vi håller på att bolla fram och tillbaka. Det är ganska stora pengar med internetdragningar och ingen vill betala den fakturan längre

Internetanslutningen har istället dragits in till en närliggande konferenslokal. I samtal med lokaltidningen Nerikes Allehanda (betalvägg) säger arrangören Jimmy Söderberg att ett missförstånd uppstått, och att de ekonomiska effekterna av missförståndet är oklara. Kostnaderna för den felaktigt installerade anslutningen är omfattande, kostnader som ingen i dagsläget tagit ansvar för.

Alla som köpt biljetter till Mega Bit i Örebro i helgen får sina pengar tillbaka. Arrangörerna meddelar att tillställningen fortfarande ska äga rum vid ett ännu inte angivet datum.

Hade du köpt biljetter i Mega Bit? Har du några liknande LAN-relaterade berättelser att dela med dig av? Dela i kommentarerna!