När den japanska spelmakaren Hideo Kojima släppte ifrån sig spelet Death Stranding i november 2019 möttes det av idel hyllningar, även om dess unika upplägg blev något av en vattendelare bland spelare. Här kombinerades en öppen spelvärld med Kojimas udda berättarstil och ett spelupplägg som bygger på att spelaren levererar paket i en postapokalyptisk framtid.

Upplevelsen är alltså inte något för alla, men för de som tilltalas av konceptet är Death Stranding en av de mest unika upplevelserna i spelmediet på många år. I slutet av 2019 blev det officiellt att spelet släpps till PC, och nu släpper Kojima Productions både ett konkret lanseringsdatum och en tillhörande trailer.

DeathStranding_headcrabmössa.jpg

Trailern visar bland annat upp vilka förbättringar PC-versionen bjuder på, som stöd för hög bilduppdatering och ultrabreda skärmar. Den som förbokar bjuds också på ett flertal digitala bonusföremål, vilket för den som förbokar i Steam-butiken inkluderar en mössa formad som headcrab-parasiten från spelserien Half-Life.

Kort efter att spelet dök upp i Steam-butiken framkom det att PC-versionen tillämpar DRM-skyddet Denuvo, där beskrivningen inledningsvis angav att en aktiverad dator tillåts per köpt kopia. Spelets utgivare 505 Games svarade snabbt med att informationen var felaktig och att Denuvo-skyddet inte begränsar användaren till en aktivering.

Death Stranding släpps till PC/Windows den 2 juni i butikerna Steam och Epic Games Store. Priset landar på 59,99 EUR, motsvarande cirka 640 kronor.

Läs mer om Death Stranding: