Taiwanesisk-amerikanska NZXT är främst kända för dess chassin och slutna vattenkylare, men har sedan några år tillbaka även moderkort i produktutbudet. Moderkorten har inte varit några direkta storsäljare på den svenska marknaden, dels på grund av att bolaget hittills levererat produkter kompatibla med processorer från Intel, men även att bolaget pushat hårt för moderkorten som en hubb för mjukvaran CAM.

Nu meddelar bolaget att dess moderkort inte längre är Intel-exklusiva i och med lanseringen av modellen N7 B550. Själva moderkortet döljs likt bolagets tidigare alster bakom vita täckplåtar för en unik estetisk profil, och det enda som exponeras mot konsument är sockeln AM4, DDR4-minnesplatserna samt kontakter för ström och PCI Express 4.0.

NZXT-N7-B550-motherboard.jpg

Som namnet antyder är styrkretsen AMD:s B550, och NZXT utlovar kompatibilitet med Ryzen-processorer ur serierna 3000, 4000 samt 5000. Strömförsörjningsmässigt bygger N7 B550 på en driver MOSFET-arkitektur med 12+2 faser. På anslutningssidan utlovas dubbla M.2-platser samt Wifi 6E genom en nätverkskrets från Intel med stöd för Bluetooth 5.2.

Likt tidigare ligger moderkortets tonvikt på integration med mjukvarusviten CAM, där N7 B550 stödjer belysning med upp till fyra RGB-kanaler samt fläktstyrning i sju kanaler. Stöd utlovas även för RGB-belysning från samtliga tillverkare, och säljstart sker omedelbart. Prislappen uppges till 229 USD i Nordamerika – samma prislapp Intel-syskonet N7 Z490 begåvats med. I Sverige landar priset på 2 749 kronor inklusive moms.

Läs mer om NZXT: