Efter rapporter om krascher från många spelare under våren bekräftade Intel att något är galet med de snabbaste Raptor Lake-processorerna, 13:e och 14:e generationen. Företaget har varit ganska tystlåtet medan moderkortstillverkare och andra som har felsökt problemen har publicerat olika slutsatser och lösningar för att avhjälpa krascherna.

Nu har Intel publicerat en detaljerad tabell över företagets rekommenderade BIOS-inställningar för användare som drabbas av krascher. Intel rekommenderar användare av att utgå från någon av prestandaprofilerna Baseline, Performance eller Extreme och sedan göra individuella inställningar för vissa parametrar.

2024-06-19-image-4.png

Intels rekommenderade BIOS-inställningar.

Intel skriver också att utedningen har avslöjat en bugg i algoritmen för Enhanced Thermal Velocity Boost (eTVB), som kan bidra till stabilitetsproblemen.

De nya rekommendationerna och upptäckten av buggen i eTVB innebär inte att Intel avslutar utredningen, som ska fortsätta. Företaget uppmuntrar också användare att hålla utkik efter firmwareuppdateringar från moderkortstillverkare, som kan innehålla korrigerade och optimerade prestandainställningar.