Test: Stalker: Call of Pripyat

stalker.jpg

Egenskap

Värde

Titel

Stalker: Call of Pripyat

Utvecklare

GSC Gameworld

Genre

FPS

DirectX-version

11.0

Lanseringsdatum

2010-02-05

Systemkrav

  • Intel Pentium 4 2 Ghz eller motsvarande

  • Grafikkort (128 MB) ur Radeon 9000/Geforce 5000-serien

  • 512 MB RAM

Call of Pripyat är den tredje delen i GSC Gameworlds postapokalyptiska Stalker-serie. Ännu en gång gäller det att panga sig igenom den radioaktiva zonen i Tjernobyl och gå på sightseeing i spökstaden Pripyat. I grunden står grafikmotorn X-Ray som i den senaste versionen har stöd för DirectX 11-finesser som tesselering.

Här används en testsvit från spelutvecklarna själva där resultatet tas från det fjärde och tyngsta deltestet. Detaljnivån skruvas upp till "Ultra" med HDAO, tesselering och fyra gångers kantutjämning.

Radioaktiva städer är inget som sinkar Geforce GTX 690 det minsta. Nvidias nya flaggskepp klämmer sig in mellan Geforce GTX 680 i SLI och de Crossfire-kopplade Radeon HD 7970-korten. Kortet är ohotat som det snabbaste enskilda kortet och presterar över 60 procent bättre än föregångaren Geforce GTX 590.

I den högre upplösningen tappar kortet marginellt mot de Crossfire-kopplade Radeon HD 7970-korten men fortsätter ligga på helt klart spelbara resultat. Nykomlingen presterar här hela 70 procent bättre än sin föregångare Geforce GTX 590.