Fractal Design är kanske mest känt för sin ikoniska Define-serie, men under årens gång har produktportföljen utökats med nya chassin, där fokus legat på alltifrån rymliga och luftiga modeller till nätta Mini ITX. Nu siktar tillverkaren på att bryta ny mark genom avtäckandet av chassiserien Meshify.

På företagets webbplats publiceras nu bilder och specifikationer på seriens första modell – Meshify C. Det handlar om samma kompakta ATX-anpassade grundstomme som Define C, men här får den klassiska frontpanelen stryka på foten till förmån för ett stealthinspirerat mesh-galler.

Fokus ligger för Meshify C på designspråket, varpå en sidopanel i härdat glas även står på menyn för maximal exponering av innanmätet. Inriktningen märks även av på insidan, där såväl fläktar som de sju expansionsplatserna begåvats med en helsvart kulör för en enhetlig färgsättning.

För kabeldragning gäller ett variabelt utrymme bakom moderkortsplåten om 15–35 mm, där entusiaster även kan ta hjälp av de förmonterade kardborrebanden. Andra funktioner tänkta att underlätta för datorbyggare är lättåtkomliga dammfilter i både botten och toppen, samtidigt som frontpanelens galler kan tas loss för rengöring.

På lagringsfronten är det precis som Define C en relativt sparsmakad historia, där en hårddiskbur i chassits framkant ger möjligheter för montering av antingen två 3,5- eller 2,5-tumsenheter i de medföljande vaggorna. Slutligen finns även en dedikerad 2,5-tumsbricka bakom moderkortsplåten för upp till tre SSD-enheter.

Sett till kompatibilitet erbjuds stöd för fullstora nätaggregat – där 175 mm anges som största rekommenderade djup. För processorkylare är det en maximal höjd om 172 mm som gäller, medan modellen sväljer grafikkort upp till 315 mm i längd.

I ventilationsväg levereras chassit med två förmonterade 120 mm-fläktar ur företagets Dynamic Series. Totalt finns plats för sju fläktar, om användaren enbart monterar in 120 mm-modeller. Används två 140 mm i framkant och toppen sjunker antalet platser till sex. För vattenkylning gäller radiatorer upp till 360 mm i fronten, 240 mm i toppen och 120 mm i bakkant.

Fractal Design Meshify C har ett rekommenderat pris på 899 kronor och finns redan nu tillgängligt hos svenska återförsäljare.