Det råder allmänt konsensus om att framtiden för spelmarknaden är tjänster för att strömma spel över internet. En av aktörerna som hoppat på tåget är Microsoft med vad de kallar för Project Xcloud, vilken avtäcktes i oktober 2018. Sedan dess har de dock varit tysta kring tjänsten, men under E3 2019 presenterades mer detaljer kring denna.

Xcloud1.jpg

Microsoft berättar att det med Project Xcloud blir möjligt att strömma spel över internet på två sätt – antingen via företagets servrar eller via användarens spelkonsol. Xbox-chefen Phil Spencer avslöjar att användaren helt gratis kan använda sin befintliga Xbox One-konsol som en server för att strömma spel till en mobil enhet, oavsett var den befinner sig.

Företaget avslöjar inte någon prislapp för tjänsten, men bekräftar att den släpps i oktober 2019 tillsammans med ett betatest. Det är sedan tidigare känt att tjänsten får stöd för samtliga 3 500 speltitlar som finns tillgängliga för Xbox One i dagsläget, samt de 1 900 speltitlar som är under utveckling.

► Läs allt om E3 via taggen #e3-2019

Läs mer om Microsofts E3-konferens:

I butiken: C-kolon backslash spel

När operativsystemet stavades MS-DOS hade guldklimparna en särskild plats i hjärtat av hårddisken. Den som äger denna t-shirt kan bära världens bästa sökväg med stolthet. Endast i 100 exemplar!

Köp här!