Den som följt Youtube-profilen Marques "MKBHD" Brownlee är bekant med dennes förkärlek för bilmärket Tesla. Denna fascination tog den amerikanska datortillverkaren Origin PC till vara på och byggde en specialutformad dator till invigningen av Brownlees nya kontor under hösten 2019. Nu gör företaget en kommersiell produkt av datorn som får det passande namnet Ludicrous PC.

Origin_Tesla1.jpg
Origin_Tesla2.jpg
Origin_Tesla3.jpg
Origin_Tesla4.jpg
Origin_Tesla5.jpg

Datorchassit handlar alltså om en miniatyrversion av bilen Tesla Model S framtagen för barn. Trots att miniatyren rymmer en komplett dator kan den fortfarande användas som en leksaksversion av dess fullstora förlaga, vilket inkluderar fungerande strålkastare och möjligheten att köra framåt och bakåt. "Datorn" inkluderar även en fjärrkontroll för att starta denna från avstånd.

Komponent

Egenskap

Chassi

Specialanpassad Radio Flyer Tesla Model S for kids med ICUE RGB-ljusssättning

Moderkort

Asrock X570 Phantom Gaming ITX/TB3

Processor

AMD Ryzen 9 3900X

Grafikkort

Nvidia Geforce RTX 2080 Ti

Primärminne

32 GB Corsair Dominator Platinum RGB (2 × 16 GB)

Primär lagringsenhet

2 TB Corsair Force Series Gen. 4 PCIE MP600 NVME M.2 SSD

Sekundär lagringsenhet

4 TB Samsung 860 Pro SSD

Kylningslösning

Specialbyggd Corsair Hydro X

Fläktar

Corsair RGB

Nätaggregat

Corsair SF Series SF750 80 Plus

Operativsystem

Windows 10

Innanför chassits väggar huserar en vattenkyld AMD Ryzen 9 3900X vilken backas av 32 GB DDR4-primärminne. Grafikkortet representeras av Nvidia Geforce RTX 2080 Ti, även det vattenkylt. Lagringen kommer i form av en Corsair Force Series MP600 M.2-ansluten SSD-enhet med 2 TB lagringskapacitet som primär lagringsenhet, med en sekundär SATA 6 Gbps-ansluten Samsung 860 Pro på 4 TB lagringskapacitet.

Ludicrous PC finns att beställa på Origin PC:s produktsida, med den beskedliga prislappen 13 370 USD, motsvarande mindre plånboksvänliga 165 000 kronor inklusive moms. Origin PC levererar dock i dagsläget endast till amerikanska kunder.

Hade du varit sugen på en Ludicrous PC om den kunnat köpas i Sverige? Eller blir du inspirerad till att bygga något liknande själv? Diskutera i kommentarerna!