AMD:s nya uppskalningsteknik Fidelity FX Super Resolution (FSR) är nyligen lanserad och finns därmed bara ett fåtal titlar, även om fler är på gång. Till skillnad från Nvidias DLSS-teknik, som hårdvarumässigt är beroende av Tensor-kärnor, kräver FSR ingen särskilt dedikerad hårdvara. Det är istället en öppen uppskalningsalgoritm som körs på grafikkretsens shaderenheter.

Spelutvecklare har redan uttryckt hur enkelt FSR är att implementera, vilket inte ser ut att ha varit någon överdrift. Moddaren NarutoUA (via Techpowerup) har nämligen på egen hand implementerat FSR till Rockstars titel Grand Theft Auto V (GTA V), med till synes gott resultat. Modden ersätter spelets egen uppskalningsteknik mot FSR, och skillnaden visas upp i en video.

Utan FSR.png

Uppskalning utan FSR

Med FSR.png

Uppskalning med FSR

AMD har utlovat öppen källkod för FSR i framtiden. Då detta inte finns ännu har moddaren använt sig av .dll-filer från ett av de spel som redan fått FSR-stöd för att implementera det i GTA V. På bild och video ser FSR-varianten ut att vara något skarpare än spelets inbyggda uppskalning och sett till kommentarsfältets glada användare verkar det dessutom erbjuda en förbättrad prestanda.

Har du provat FSR ännu? Fungerade det bra? Dela med dig i forumet!