Dagens högpresterande datorkomponenter är så pass pressade att ordentliga kylarlösningar är ett måste. För vanliga chassin i ATX-standarden är storleken sällan ett problem, men detsamma kan inte sägas för den allt mer populära SFF-klassen (small form factor). För det sistnämnda blir storleken ett problem när vattenkylning ska blandas in i leken, något som EK Waterblocks nu vill förenkla.

dzyQ3nSMtMp8eTws.jpg

Bolaget utökar nu sin Quantum Torque-serie med nya Micro Rotary 90°-fittings, som är anpassade för SFF-byggens högre krav på storleken. Nya tillskotten mäter in på endast 21 millimeter på höjden, vilken är 10 millimeter lägre än bolagets fullstora modeller i samma serie. Detta ska ge bättre möjligheter om det är väldig brist på utrymme.

ek-quantum_torque_micro_rotary_90__gold_1.jpeg
ek-quantum_torque_micro_rotary_90__gold_2.jpeg
ek-quantum_torque_micro_rotary_90__gold_3.jpeg

Då de nya modellerna är markant lägre än vanligt finns inget utrymme för den lettring vid basen som annars används för att skruva den på plats, utan att begränsa möjligheten att rotera den övre delen fritt. För att lösa detta har EK Waterblocks monterat en insexskruv i toppen, som löper hela vägen ned till G1/4-gängan och kan då säkras på plats samtidigt som den vinklade konstruktionen kan vridas till önskad position.

XkAYRuK2IHx4Npuw.jpg
YvaNcUbktUrdWRi9.jpg

EK Waterblocks Quantum Torque Micro Rotary 90° är CNC-frästa av mässing och kommer i fem olika färger. Prismässigt landar dessa mellan 139 till 199 kronor beroende på val av färg.