Specifikation

Egenskap chassi

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

Atx, micro-atx

Dimensioner (HxBxD)

424 x 205 x 462 mm

Vikt

12,05 kg

Material

Stålplåt

Färg

Svart

5,25”-platser

3 st. externa

3,5”-platser

1 st. extern, 4 st. interna (3 st. om vibrationsdämpning används)

Fläktplatser

1 st. 120 mm, 2 st. 92 mm

Inkluderade fläktar

1 st. 120 mm

Anslutningar

2 st. usb 2.0, Firewire, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Antec Neo Power 550 W (modulärt)

Pris i handeln

Cirka 1200 kr inklusive moms

Specifikationerna avslöjar att Antec Sonata Plus 550 är en ganska ordinär miditower som tar moderkort i storlekarna ATX och M-ATX. Trots de förhållandevis kompakta yttermåtten väger lådan hela 12 kg, och detta beror på materialvalet (stål).

Chassiet har plats för något färre enheter än vanligt. Tre stycken 5,25” och fyra eller fem 3,5” beroende på vilken monteringsmetod man använder. Antec har nämligen satsat på lite speciella hårddiskupphängningar, och dessa tar mer plats än brukligt.

Det finns plats för tre fläktar, men endast en modell följer med i paketet. Detta är en Antec Tricool 120 mm med tre olika hastighetslägen, så att användaren själv kan välja mellan låg ljudnivå eller högt luftlöde. Dessutom går det att montera ytterligare två 92 mm fläktar, men dessa får man köpa till själv.

Utöver själva datorlådan följer det med ett nätaggregat från Antecs NeoPower-serie (kallas ibland för Neo HE). Nätdelen klarar av att leverera 550 watt och är dessutom modulär, det vill säga att kablarna kan lossas från enheten så att man slipper ett råttbo överblivna sladdar inuti chassiet.

Hela paketet kostar i dagsläget cirka 1200 kronor inklusive moms, vilket inte är så dåligt pris för ett kvalitetschassi där ett ganska kraftigt nätaggregat ingår. Frågan är om man får valuta för pengarna.