Fjärrkontroll och Imon-mjukvara

Moneual skickar med en fjärrkontroll från Soundgraph Imon. Detta är en fjärrkontroll som skickas med de flesta dyrare HTPC-chassi och den kan även köpas separat.

Detta är en välfylld fjärrkontroll som klarar av att styra både den medföljande Imon-mjukvaran och Microsofts eget Media Center. En lustig detalj är att man visserligen har en grön knapp i mitten av fjärrkontrollen som påminner om MCE-knappen man hittar på ”riktiga” MCE-fjärrkontroller men att den istället har en ful generisk bild i sig. Fjärrkontrollen ligger bra i handen men däremot är knapparna inte speciellt sköna utan ganska svampiga.

Imon Manager

Fjärrkontrollen hanteras via programmet Imon Manager. Med hjälp av det ställs allt som rör fjärrkontrollen och LCD-skärmen in.

Förutom Imon-fjärrkontrollen går det även att konfigurera en Media Center-fjärrkontroll om man hellre vill använda en sådan. Oavsett vad man väljer för fjärrkontroll låter Imon Manager bland annat användaren att skräddarsy hur fjärrkontrollen skall fungera och vilka RSS-feeds som skall visas på skärmen.