Inledning

Utvecklingen för spelinriktade Tangentbord har varit rasande snabb de senaste åren. Förutom de "vanliga" Cherry-brytarna har det börjat dyka upp alternativ från andra tillverkare och den stora majoriteten av tangentbord kommer nu även med RGB-belysning och möjligheten att bestämma färg på varje enskild tangent.

Ett lite problem med olika typer av brytare är att de är passar till olika saker. Många Cherry-brytare har ett aktiveringsdjup på 2 mm medan det nu även finns brytare som aktiveras på mycket lägre djup, till exempel Cherry MX Silver som har ett aktiveringsdjup på endast 1,2 mm.

Vissa typer av spel tjänar på brytare som inte kräver mycket tryck för att registrera en tangenttryckning medan du gärna vill ha lägre känslighet om du till exempel skriver en Testpilot.

Steelseries har de senaste åren arbetat på en lösning som ska göra att ett tangentbord kan anpassas för olika ändamål och resultatet syns först i tangentborden Apex Pro och Apex Pro TKL. Det är Steelseries nya OmniPoint-brytare som gör det möjligt för dig som användare att välja vid vilket djup som en tangent ska registrera ett tryck.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter