Under hösten år 2020 kommer processor- och grafikkortsgiganterna Intel, AMD och Nvidia tampas om både kundernas uppmärksamhet och pengar med ett flertal produktlanseringar. Nvidia blev först ut med det ögonöppnande avtäckandet av Geforce RTX 3000-serien "Ampere", och Intel passar på att visa vad företaget bjuder på under hösten med "Tiger Lake"-processorerna och integrerad grafik i form av Xe-LP.

Den återstående aktören i trion är alltså AMD, vars nyheter under hösten inkluderar både processorer och grafikkort. På processorsidan vankas Ryzen 4000 "Vermeer" med arkitekturen Zen 3 under huven. På grafikkortssidan väntas istället arkitekturen RDNA 2 och produktserien som väntas få namnet Radeon RX 6000-serien. Flaggskeppet i den sistnämnda är "Big Navi", en grafikkrets som enligt rapporter ska göra skäl för sitt namn. Nu antyder AMD att åtminstone en av dessa avslöjas snart.

Antydan kommer från Frank Azor, AMD:s chef för spel och marknadsföring, i form av ett Twitter-inlägg. Det poetiska citatet från musikalen Annie anger inga konkreta detaljer utan snarare svävande löften om att publiken ska bjudas på något stort om en dag, där något stort representeras av att solen ska stiga. Då inlägget publicerades under natten svensk tid innebär det att nyheten i fråga sannolikt dyker upp under kvällen eller natten för svenska breddgrader.

Det framkommer alltså inte om avtäckandet gäller processorer, grafikkort eller mjukvara, eller rentav en kombination av samtliga. Då Frank Azor är ansvarig för spel och marknadsföring runt detta är det sannolikt att nyheterna berör datorspelande fantaster, men det återstår att se om AMD gör repris på lanseringen av Ryzen 3000 "Renoir" och Radeon RX 5000-serien "Navi", vilka båda lanserades den 7 juli år 2019 för att fira deras gemensamma stomme i tillverkning på 7 nanometer (7/7 2019).

Den som vill hänga på låset och ta del av nyheterna så fort de avslöjas kan med fördel hålla ett vaksamt öga på Frank Azors Twitter-konto, AMD:s webbplats och även företagets Youtube-kanal.

Vad tror och/eller hoppas du på att AMD avslöjar det närmaste dygnet, processorer eller grafikkort eller både och? Vad skulle du bli besviken om de inte avslöjar? Dela med dig i kommentarerna!