Det lilla tornchassit NZXT H1 seglade tidigt under år 2020 fram som ett intressant alternativ för systembyggare som önskade ett kompakt chassi med förinstallerat nätaggregat och vattenkylning. Chassits kompatibilitet med moderkort av endast formatet Mini ITX gjorde det inte till en kioskvältare, men NZXT skapade med en återkallelse under november månad gott om publicitet för modellen.

Då hette det nämligen att chassit kunde fatta eld till följd av att fästanordningen till dess riser-kabel för PCI Express i värsta fall kortslöt till jord. NZXT agerade snabbt och erbjöd H1-kunder en temporär lösning i form av skruvar som eliminerade risken, samtidigt som vidare försäljning av chassimodellen stoppades i väntan på en permanent lösning – som nu visar sig vara skruvar i plast.

Nu rapporterar Overclock3d att bolaget arbetat fram en permanent lösning. Detta innebär att chassit återigen är till salu, denna gång utan att vara en brandfara. Priset för kalaset ser alltjämnt ut att vara 3 990 kronor – men då ingår också nätaggregat med uteffekten 650 watt, en sluten vattenkylare med en radiator om 140 millimeter och en åtgärdad riserkabel för PCI Express.

Ägare som sedan tidigare besitter chassit och vill få det åtgärdat kan besöka NZXT:s kampanjsida, genom vilken bolaget fraktar ut lösningen på problemet. Representanter för NZXT meddelar också att åtgärdade versioner av chassit H1 ute i handeln pryds med rosa klistermärken föreställande skruvar.

Läs mer om chassin: