Montering

Jag valde att testa chassit med tre olika moderkort, främst därför att två av dessa visade sig vara trasiga.

Moderkort

Format

Asus H81M-A

Micro ATX

MSI Z87I GAMING AC

Mini ITX

Asus ROG Strix B350

ATX

IMG_9072-2.jpg

Det finns gott om utrymme inuti chassit. Det finns även flera hål runt området där moderkortet sitter för att underlätta kabeldragningen.

IMG_9077-2.jpg
IMG_9114-2.jpg

På baksidan sitter fläktkontrollern av modell DF-906 som styr alla RGB-fläktar. Det kommer en manual med för denna fläktkontroller och den har bland annat stöd för ljusslingor, anslutning av fler fläktar och stöd för att visa färger på fläktarna i många olika varianter.

IMG_9095-2.jpg

Ett Micro ATX-moderkort som Asus H81M-A har gott om utrymme i chassit. Ett Mini ITX-moderkort testades också i chassit men sanningen är att det är på gränsen att kablar då når till de olika delarna av moderkortet.

IMG_9100-2.jpg

Jag valde först att stoppa in ett FSP Aurum Pro-nätaggregat. Eftersom det inte går att stoppa in det från baksidan var jag tvungen att trycka in det från sidan av chassit. Med en längd på runt 18 cm är det inte mycket utrymme kvar men det gick ändå bra.

IMG_9105.jpg

Utrymmet för lagringsenheter är inte direkt imponerande. Det går att hänga två stycken 2,5-tumsenheter på baksidan och det finns två hårddiskvaggor som stödjer antingen 2,5- eller 3,5-tumsenheter. I dagens läge där mer och mer moderkort får stöd för en eller flera M.2-enheter så kanske det inte gör så mycket, men i ett sånt här stort chassi borde det kunna gå att trycka in lite mer platser.

IMG_9112.jpg

Det här är ett exempel på att Chieftec inte helt tänkt igenom hur kablar ska kunna dras. Det sitter ett litet hål direkt under en av hållarna för 2,5-tumsenheter. Detta hål ligger perfekt till för att dra igenom kablar som ska anslutas på högersidan av ett moderkort, till exempel USB-kablar, kabeln för ljudanslutningarna och kablarna för bland annat reset-knappen och på/av-knappen.

Problemet är att om dessa kablar dras igenom där, speciellt USB-kablarna, går det inte att sätta tillbaka hållaren för den ena 2,5-tumsenheten. Det är möjligt att jag tänkte fel men även när jag drog om kablarna att dras direkt genom hålet blev det problem med att skruva fast en SSD-enhet. Det är inget stort problem utan bara en smått irriterande detalj.

IMG_9151.jpg
IMG_9154.jpg

Ett annat litet problem är att det övre dammskyddet kräver väldigt platta skruvar för att det inte ska bli buckligt. I detta fall är det en Corsair H60-kylare med en 120 mm radiator och fläkt installerad. Skruvarna som skickas med används och som bilden visar är de för höga för dammskyddet vilket gör att det inte ligger helt platt. Det är återigen inget stort problem men borde kunnat lösas.